Derik Belediyesi’nin kayyımı Evren Çakır döneminde birçok taşınmazın yanı sıra belediyeye ait işyerleri de satıldı. Belediyenin kimi taşınmazları kaymakamlığa bağlı kurumlara tahsis edilirken, DEM Partili Eşbaşkanlar Cengiz Temelli ve Songül Özbahçeci, oluşturdukları komisyonla kayyım dönemine dair inceleme başlattı.
Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, yapılan incelemeler sonucunda kayyım yönetiminin ilçede kamuya ait 20 kurumun bakım-onarım işlerini üstlendiği ve bunun için 850 bin TL harcama yaptığı belirlendi. Bakım-onarımı yapılan yerler arasında İlçe Nüfus Müdürlüğü ve hükümet konağı gibi yapıların yer alması dikkat çekti.
Kayyım yönetimince yaptırılan ve dikkat çeken bir diğer icraatta 2018 yılında 946 bin TL’ye yaptırılan ancak atıl kalan hayvan pazarı oldu. Önceki kayyımlar döneminde hayvan pazarı olarak projelenen ama açılışı dahi yapılmadan kaderine terk edilen yer, 253 bin 700 TL daha harcanarak, hayvan barınağına dönüştürüldü. Ancak çalışmaları tamamlanmadığı için yine faaliyete geçirilmedi.
4 MİLYONLUK KAPI
Kayyım yönetiminin Derik ilçesinde dikkat çeken bir diğer harcaması da, ilçe girişine yaptırılan giriş kapısı oldu. İlçe girişinde üzerinde “Zeytin Diyarı Derik’e Hoş Geldiniz” yazısı yazılı kapı için 4 milyon 182 bin TL harcandı. Kayyım yönetimi kapı ile ilgili yaptığı açıklamada, ilçeye gelen vatandaşların zeytin temalı kapı ile karşılanmasının amaçlandığını belirtti.
Konuya dair konuşan Derik Belediyesi Eşbaşkanı Cengiz Temelli, incelemelerinin devam ettiğini aktararak, şunları belirtti: “Kayyım döneminde çekilen banka kredileri bulunuyor. Onun da taksitleri ödeniyor. Borcumuz yok diyebiliriz. Zaten çalışmaların birçoğu Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılmış durumda. Ancak ne yapıldığına baktığımızda ortada bir şey yok. Harcamalar yapılmış, giderler gösterilmiş o kadar. Şehrin girişine yapılan giriş kapısı için harcanan bedel çok büyük. Dêrik gibi bir ilçede bu parayla durumu iyi olmayan 3 aile için 3 daire alınır ama kayyım sadece bir kapı yaptırmış. Zaten Derik’e insan girerken, zeytin ağaçlarıyla karşılanıyor. Demirden, betondan zeytin ağacı yapmaya gerek yoktu.”
(HABER MERKEZİ)